Тришаровий принцип в одязі: що це і навіщо його дотримуватись у міжсезоння?

Одяг для активного відпочинку актуальний 365 днів на рік, але в холодні місяці та між сезонами його затребуваність зростає

 

Чи знаєте ви, що в середньому 81% європейців віддають перевагу активному відпочинку на свіжому повітрі? З них близько 55% купували спеціалізовані одяг та спорядження протягом усього 2021-го. Ця статистика стала доступною завдяки опитуванню 9500 респондентів експертами Deloitte. З усіх опитаних 69% купували одяг для активного відпочинку, а з них 85% використовували його за призначенням та 46% користуються придбаннями у повсякденному житті. Як ви вважаєте, чому? Правильно, через її надійність та універсальність. 

Використання тришарового принципу при підборі гардеробу для виходу на свіжий, трохи морозне повітря забезпечує теплоізоляцію і відведення поту при помірних, сильних або незначних фізичних навантаженнях.  
 
Як класифікується одяг для активного відпочинку?
Виділяють 3 основних шари: 
Перший шар — потовідвідний, комплекти термобілизни, шкарпетки.
Другий шар — теплоізолюючий, кофти, лонгсліви.
Третій шар — вітрозахисний, теплі кофти, куртки.
 
Вони відрізняються товщиною тканини, щільністю та типом матеріалу, а також призначенням. 
 
 Перший шар повинен відводити вологу від тіла та забезпечувати вентиляцію шкіри. Другий зроблений з щільнішого матеріалу, щоб зберігати акумульоване тепло, зігріваючи носія. Третій призначений для ізоляції від зовнішнього впливу: вітру, дощу, снігу. 
Які матеріали застосовуються?
У першому шарі або в термобілизні застосовується поліестер. Внутрішня сторона ворсиста і «дихає», а зовнішня гладка або текстурна, наприклад, ромбоподібна структура рядка. Через таку будову надлишки вологи виводяться назовні, а тому тіло залишається сухим і синтетика швидко висихає.
 
Другий шар створюється з поліестеру з ворсистою структурою високої щільності або вовни мериноса. Матеріал, завдяки своїм теплоізолюючим властивостям, зберігає тепло, що виділяється при русі на тривалий час, забезпечуючи комфорт за будь-яких погодних умов. Щільність такого одягу 100-300 гр/м2.
 
В якості верхнього шару застосовують комбінацію з мембранного матеріалу GoreTex та поліестеру. Вона забезпечує відмінний вітро- та вологозахист. Щільність зовнішнього шару може досягати 20000 гр/м2, що робить його дуже стійким до зовнішнього впливу. Для холодної погоди існують особливі види курток із синтетичним наповнювачем. 
 
Чому саме 3 шари?
Термо кофти і штани базового шару щільно прилягають до тіла. Мікропори у матеріалі працюють за принципом мембрани, виводячи вологу на верхні шари одягу. Синтетика швидко висихає і дозволяє шкірі «дихати».
Другий шар затримує тепло, що виділяється під час руху і зберігає його. 
Третій, або зовнішній захищає людину від вітру, дощу, снігу.
 

Термо одяг можна носити і окремо, наприклад, використовувати базовий шар як утеплювач. Але ефективно себе показує лише повноцінний комплект із трьох компонентів: термобілизни, термо кофти, штанів та куртки GoreTex. У комплексі вони забезпечують комфорт, що носить, не обмежують рухів і створюють сучасний спортивний образ. 

 
Як комбінувати термо одяг: поради експертів

Для весни та осені
 

Термобілизна: Salomon SNTIAL WOOL LS > та Salomon SNTIAL WOOL TIGHTS. Складаються з 54% поліаміду, 26% вовни мериносу та 20% поліестеру. Регулюють тепло тіла та підтримують комфортну температуру. Підбирайте  компоненти комплекту окремо, так ви зможете придбати свої розміри, які ідеально облягатимуть тіло.
 
Другий шар: Salomon OUTRACK FULL ZIP MID та Salomon S BONATTI WP PANT. Кофта складається з 100% поліестеру (флісу), а штани з поліаміду – ndash; 86% та еластану – 14%. У зв'язці з першим шаром забезпечують відмінну теплоізоляцію та оптимальну температуру тіла.
 
Salomon BONATTI TRAIL WP JKT. Двошарова куртка з поліаміду та поліестеру відмінно захищає від дощу та вітру, не обмежує рухів. 
 
Для зими
 
Термобілизна: Salomon SNTIAL WARM LS TOP Salomon SNTIAL WARM TIGHTS. Щільний одяг, що забезпечує теплоізоляцію та відведення вологи від тіла.
 
Другий шар: Salomon RADIANT FZ та Salomon EDGE PANT.
 
Третій шар: Salomon SNTIAL XWARM.< /div>
 
Вибираючи якісний одяг та комбінуючи його за тришаровим принципом, ви забезпечуєте собі комфорт та дбаєте про здоров'я. Грамотний підхід до збору міжсезонного та сезонного гардеробів дозволяє підготуватися до будь-яких погодних умов та явищ. Хороший вибір спецодягу та аксесуарів представлений на сайті Estafeta. Звертаючись до наших фахівців ви отримуєте експертну консультацію та допомогу у виборі елементів одягу та поради щодо догляду за ними.